Avancerede ransomware-angreb kræver flere og flere ofre… du må gøre alt, hvad du kan, for at sikre, at du ikke bliver fanget i spindet.

Ransomware-angreb som:

  • WannaCry
  • ExPetr

… har fået megen omtale i medierne. Men hvordan kan ransomware påvirke dig?

Ransomware kan angribe virksomheder, offentlige instanser og private brugere. Når ransomware rammer, vil det ofte kryptere de filer, der er gemt på offerets pc – så offeret ikke længere kan få adgang til sine data. Derefter kræver ransomwaren, at offeret betaler en løsesum… for at få sine krypterede filer ‘låst op’.

I mange tilfælde kan en ransomware-smitte spredes til en brugers computer, hvis brugeren:

  • Åbner en inficeret vedhæftet fil i en e-mail
  • Klikker på et inficeret link
  • Installerer en inficeret app – fra en tredjeparts app-butik
  • Besøger et legitimt websted, der er blevet smittet

Sådan forsvarer du din pc mod ransomware

Disse enkle trin hjælper dig med at beskytte din pc… og beskytte alle de dyrebare data, som er gemt på pc'en:

Brug din sikkerhedssoftware... til at beskytte og registrere

Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security og Kaspersky Total Security kan hjælpe dig med at beskytte din pc mod ransomware.

Hvis du allerede har Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security eller Kaspersky Total Security installeret på din pc, anbefaler vi, at du gør følgende:

  • Sørg for, at System Watcher altid er aktiveret. Det er en essentiel del af dit forsvar mod ransomware – herunder nye varianter, som kriminelle kan aktivere. I mange tilfælde kan det hjælpe dig til at reparere de skader, som malwaren har lavet. Med System Watcher kørende på din pc får du beskyttelse mod nye varianter af ransomware, som endnu ikke er blevet føjet til malwaredatabaser. Selv om du bliver angrebet af en ny variant, medvirker System Watcher til at forhindre, at dine filer bliver krypteret.
  • Kør en komplet scanning af pc'en manuelt. Hvis din Kaspersky Lab-software registrerer en infektion med ransomware, kan du slette den inficerede fil og derefter genstarte din pc.

Få de seneste opdateringer til dit Windows-operativsystem

Sørg altid for at installere de seneste Microsoft Windows-softwareopdateringer. Mange af Microsofts opdateringer løser særlige sikkerhedsproblemer. Hvis du ikke installerer disse opdateringer, kan du lade en dør stå åben, så ransomware og andre angreb kan inficere din pc.

Opdater alle dine programmer

Det er ikke kun operativsystemet, der skal holdes opdateret. Andre programmer, der kører på din pc, kan også kompromittere din sikkerhed… hvis du ikke downloader de seneste sikkerhedsrettelser og opdateringer til alle de programmer, du har installeret på din pc.

Kaspersky Internet Security og Kaspersky Total Security inkluderer Software Updater – der scanner softwaren på din pc og hjælper dig med at installere opdateringer til en lang række ofte anvendte programmer.

Sikkerhedskopier dine data… så du trygt kan gemme kopier af dine filer

Gør det til en vane regelmæssigt at tage sikkerhedskopier af alle de filer, du vil beskytte.

Du skal gemme dine sikkerhedskopier på eksterne lagermedier… og sørge for, at disse enheder ikke hele tiden er sluttet til din pc.

Hvis du vil spare tid og forenkle sikkerhedskopieringsprocessen, har Kaspersky Total Security en automatisk sikkerhedskopieringsfunktion.

Pas på, hvad du klikker på

Det er altid en god idé at undgå at åbne mistænkelige e-mails og vedhæftede filer… holde sig væk fra mistænkelige hjemmesider og weblinks… og være forsigtig med, hvilke programmer du downloader.

Beskyt alle dine enheder

Ransomware kan påvirke alle operativsystemer – ikke kun Microsoft Windows – så det er umagen værd at træffe rimelige forholdsregler og overveje, om du skal investere i sikkerhed til alle de computere og mobile enheder, du bruger.

Android-telefoner og -tablets er også populære mål for ransomware-angreb. Kaspersky Internet Security for Android kan hjælpe dig med at forsvare dine Android-telefoner og -tablets mod mange forskellige typer af malware – herunder ransomware.

Hvad, hvis du allerede har en ransomware-infektion?

Efter et angreb skal du gennemgå dine sikkerhedsforanstaltninger. Hvis du installerer sikkerhedssoftware – med god antivirusfunktion – kan det hjælpe dig med at slette ransomwaren... og på den måde sørge for, at din enhed ikke bliver inficeret igen på et senere tidspunkt.

Men selvom du sletter infektionen, vil det næppe være tilstrækkeligt til at få adgang til din ‘låste’ data igen.

Vi har udviklet en række dekrypteringsværktøjer – og vi tager ikke penge for, at du bruger dem. Selvom vi ikke har værktøjer til alle krypteringsprogrammer, er det værd at besøge noransom.kaspersky.com – for at se, om vi har et værktøj, der kan hjælpe dig med at dekryptere dine filer.

Husk… der er intet, som kan garantere fuldstændig sikkerhed, så vær forsigtig, når du bruger dine computere og mobile enheder, og når du er online.

Bliv ikke holdt som gidsel… af ransomware
Beskyt dine computere og mobile enheder – og alle dine data

SAMMENLIGN PRODUKTER