Alexander Gostev

Chief Security Expert, Global Research & Analysis Team

Alexander er en unik, tværfaglig informationssikkerhedsekspert og en af verdens mest kendte sikkerhedseksperter. Han har været hos Kaspersky Lab siden 2002 og været leder af virksomhedens antimalware-forskningsgruppe fra 2005, som har specialiseret sig i at analysere mobiltrusler. I 2008 grundlagde han Global Research & Analysis Team og var leder af enheden, før han skiftede til sin nuværende stilling som Chief Security Expert i 2010.

Hans ansvarsområder omfatter dybdegående undersøgelser af ny malware, analyse af de mest komplicerede aspekter i informationssikkerhed - cyberspionage og meget målrettede angreb, avancerede trusselsaktører og angreb, cyberkrigsførelse og cybervåben. Udover komplekse malware-problemer fokuserer Alexander på globale emner, tendenser og forudsigelser inden for cyberkriminalitet og virksomhedstrusler. Hans forskning og analytiske artikler udgives både på dedikerede it-websteder og i massemedierne. Han er også chefredaktør på Securelist.com.

Før han kom til Kaspersky Lab bestred Alexander forskellige it- og sikkerhedsrelaterede stillinger i både offentlige og private organisationer. Han blev involveret i antimalware-forskning i 1996, da han grundlagde en antivirus-ekspertisecenteret i Republikken Komi - et stort område i det nordvestlige Rusland. Siden 1998 har han været projektkoordinator for Wildlist Russia - et initiativ, der tager sigte mod at indsamle og analysere data om malware-udbrud i Den Russiske Føderation.


Andre medlemmer af teamet

  • Sergey Novikov

    Deputy Director, Global Research & Analysis Team

  • Vicente Diaz

    Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

  • Vitaly Kamluk

    Director, Global Research & Analysis Team, APAC