<img src="https://d5nxst8fruw4z.cloudfront.net/atrk.gif?account=5DiPo1IWhd1070" style="display:none" height="1" width="1" alt=""/>

Vores principper omkring bekæmpelse af cybertrusler

Cybertrusler er blevet et globalt problem, der har bredt sig langt ud over alle geografiske grænser. Som it-sikkerhedsvirksomhed er Kaspersky Lab fast besluttet på at finde frem til og neutralisere alle former for ondsindede programmer, uanset deres oprindelse eller formål.

En af Kaspersky Labs vigtigste aktiver i bekæmpelsen af it-kriminalitet er Global Research & Analysis Team (GReAT), som består af de allerbedste efterforskere fra hele verden - Europa, Rusland, Amerika, Asien og Mellemøsten.

Vi har en klar politik vedrørende detektering af malware: Vi detekterer og afhjælper et eventuelt malware-angreb. Der eksisterer ikke sådan noget som "rigtigt" eller "forkert" malware for os. Vores hold af efterforskere har været aktivt involveret i opdagelsen og afsløringen af flere malware-angreb med links til regeringer og statslige organisationer. I løbet af de seneste år har vi udgivet dybtgående forskning i Flame, Gauss, The Mask/Careto, Regin, Equation, Duqu 2.0 – nogle af de største, statsstøttede masseovervågningsaktiviteter, der er set til dato. For at skildre de banebrydende, ondsindede cyberkampagner, der har været efterforsket af GReAT, har Kaspersky Lab igangsat Targeted Cyberattack Logbook.

Vi rapporterer om alle former for trussel, vi opdager, og det er ligegyldigt, hvilket sprog truslen "taler" - russisk, kinesisk, spansk, tysk eller engelsk. Følgende liste over trusler, som GReAT-teamet har rapporteret om, viser de forskellige sprog, der anvendes i hvert enkelt tilfælde:

Brugen af disse forskellige sprog kan dog ikke tilskrives noget bestemt land. Sprogspor anses ikke for pålidelige beviser, fordi de kan fremstilles og anbringes bevidst i malware-kode som lokkemad for efterforskere. Derfor tilskrives trusler ikke enkelte lande.